Máslo ghee, aneb přepuštěné máslo!

Máslo ghee původem pochází z Indie, kde se tradičně využívá v místní kuchyni. U nás si dříve každá babička přepouštěla máslo, proto je pro některé z vás přepuštěné máslo stará věc.
Přepuštěné máslo má řadu výhod, vydží oproti normálnímu máslu uzavřené a v chladu i několik měsíců. Máslo ghee je ideální na smažení a pečení, protože jeho stupeň přepalování je z původních 150-180°C zvýšený na 200-250°C. Příznivě působí i na naše tělo a organismus. Nezvyšuje hladinu cholesterolu, je velmi dobré na trávení, obsahuje vitamín A, B3,E a mnoho minerálů. Vhodné je i pro alergiky, kteří mají intoleranci na laktózu nebo pro ty, kteří nemohou konzumovat klasické máslo. Ghee si zvládnete připravit i sami doma nebo ho můžete zakoupit v každém obchůdku se zdravou výživou.