Ingredience:
Brambory 120g
Treska aljašská 120g
Brokolice 150g
Ghee 15g
Mléko polotučné 125ml

Postup:

Brambory oloupeme a nakrájíme na malé kostičky, které vhodíme do osolené vroucí vody a necháme 20 minut vařit, dokud nebudou hezky měkké. Na posledních 5 minut k bramborám vhodíme i nakrájené růžičky brokolice. Změklé brambory a brokolici scedíme a pomocí tyčového mixéru rozmixujeme s mlékem. Pyré ochutíme podle chuti pepřem, solí nebo muškátovým oříškem.

Tresku omyjeme pod tekoucí vodou a zbavíme kůže. Připravenou rybu okořeníme z obou dvou stran. V pánvi rozpustíme máslo ghee, na kterém opečeme rybu z obou stran. Při otáčení z jedné strany filety na druhou si dáváme pozor na to, aby se nám rybka nerozpadla. Pečeme dozlatova.

Pokud máme tresku hezky propečenou a pyré udělané, můžeme servírovat. Pokud chcete, můžete pokapat rybu trochou citronu ????

Přejeme dobrou chuť a připomínáme, že i tento recept nově najdete v naší databázi a může se tak objevit právě v tom Vašem jídelníčku! ☺️